PAULIEN VAN DEUTEKOM

Voor de buitenwereld is Paulien met name bekend door haar prestaties als schaatser, de onverwachte wereldkampioen allround. Paulien begon op jonge leeftijd met schaatsen bij de Schaatsclub Gouda. Ze bleek een harde werker en genoot van schaatsen in alle omstandigheden. Ze was buitengewoon sterk en een echte volhouder. Hierdoor bereikte ze de internationale top. Lang zat ze aan de zijlijn als eerste reserve maar tijdens haar eerste World Cup in Calgary reed ze een Nederlands record op de 1500m: 1.55,43. Nog datzelfde jaar plaatst ze zich voor de Olympische spelen in Turijn, 2006. Op 10 februari 2008 bereikte ze haar hoogtepunt: wereldkampioen allround. Het is een droom die ze als jong meisje al koesterde. In 2012 stopte Paulien met schaatsen om andere dromen na te jagen. Ze studeerde in 2015 af als Orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht en ging aan het werk als topsport leefstijl coach bij Topsport Amsterdam, de stad waar ze dan reeds samenwoont met haar man, Kay. Het begeleiden van jonge opkomende sporters gaf haar veel voldoening. Ze was een toegewijde en enthousiaste collega.

Paulien groeide samen met twee broers op in een liefdevol en sportief Gouds gezin. Ze was betrokken, geïnteresseerd en sociaal, familie en vrienden waren belangrijk in haar leven. In een vriendinnenboekje van jaren geleden antwoordde Paulien op de vraag wat ze later wil worden: “Mama”. In 2017 werd dochter Lynne geboren. Paulien was een geduldige moeder en heeft haar dochter veel liefde kunnen geven. Geven lag in Paulien haar natuur en ze deed het vrijuit: een glimlach, een geïnteresseerde vraag of nog beter een schaterende lach. Dit gecombineerd met haar altijd positieve karakter en waardevolle inzichten maakte Paulien een fijn mens om mee samen te zijn en te werken. Paulien was avontuurlijk en samen met haar man Kay en later met Lynne ondernam ze vele reizen waarbij het water, de zee, zeilen en golfsurfen altijd centraal stonden. Ze was creatief en schreef tijdens haar leven vele gedichten.

Op 2 januari 2019 overleed Paulien aan de gevolgen van longkanker. Ter nagedachtenis aan haar; warme vrouw en prachtige moeder, allerliefste dochter en zus, tante van neefjes en nichtjes, Buuf en vrolijke positieve vriendin, is de Paulien van Deutekom Foundation ontstaan.

DE OPRICHTING

Paulien van Deutekom Foundation is een stichting opgericht door de leden van Team Nuyt. Met de overwinning van de Wereldtitel 1500m op de WK Afstanden van Ireen Wüst heeft Team Nuyt aandacht gekregen voor ‘Team Nuyt in Actie’, de actie die is opgestart om onderzoek naar longkanker te ondersteunen alles ter nagedachtenis van hartsvriendin en lid van Team Nuyt Paulien.

De overwinning van Ireen op 10 februari 2019, exact 11 jaar na de winst op het Wereldkampioenschap Allround van Paulien 10 februari 2008, was een magische dag. Een dag vol vriendschap, verdriet en de start van een stichting die als doel heeft andere mensen herinneringen te geven die door Paulien niet meer kunnen worden gemaakt.

Team Nuyt blijft in actie komen.

HET BESTUUR

Voorzitter: Andrea Nuyt

Secretaris: Mireille Reitsma

Penningmeester: Willeke van Benthem 

Bestuurslid: Kay van der Kooi

Bestuurslid: Roland van Deutekom

De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor de taken die zij op zich nemen. De penningmeester zal jaarlijks een jaarrekening opmaken. Alle activiteiten worden door het Bestuur en Team Nuyt vrijwillig uitgevoerd.

SAMEN MET TEAM NUYT IN ACTIE

Longkanker effectiever behandelen kan levens redden en levens verlengen
daarvoor is onderzoek nodig

DONEER NU