Eindelijk is het zover: het startschot van de veiling! Wanneer Ireen Wüst aan de andere kant van de wereld zondag 10 maart haar startschot krijgt tijdens de laatste 1500 meter van het seizoen, kan iedereen losgaan met bieden op 256 unieke items. Een mooiere start van de veiling hadden we niet kunnen bedenken.

Een plan dat vorig jaar al begon. Tijdens het opruimen van de zolder kwam Willeke met de vraag wat wij met onze oude schaatskleding deden. En wat bleek? Iedereen had tassen vol op zolder liggen, want weggooien is zonde en wie weet kwam er ooit een veiling voor een goed doel. Maar wacht, waarom gaan we dat zelf niet opzetten? Het idee was geboren en iedereen was enthousiast. Welk doel wisten we nog niet. Maar vlak daarna werd Paulien ziek en werd het plan in de ijskast gezet. Tot Wieteke eind januari voorstelde om het opnieuw op te pakken, we hoefden nu namelijk niet langer na te denken over het goede doel. We gaan geld inzamelen voor onderzoek naar longkanker in het Amsterdam UMC locatie Vumc, één van de laatste wensen van Paulien.

Tijdens onze trip naar het WK in Inzell bedachten we een plan en begonnen we op social media. Zonder volgers namelijk geen succes. Er was een heel klein beginnetje, maar toen Ireen aan de slag ging op social media konden we het niet meer bijhouden: meer dan 1500 volgers in een dag. Oké dat ging best lekker. Toen kwam de magisch race van Ireen. Goud op de 1500 meter.. Goud voor Paulien. Een onbeschrijfelijk gevoel voor ons allemaal, emotioneel maar vooral heel erg trots op Ireen. Niet alleen haar race ging ongelofelijk snel, ook ons plan om schaatskleding te veilen voor het goede doel was ineens onderweg naar een wereldrecord. Sinds die dag is er ontzettend veel op ons af gekomen: donaties voor de veiling van schaatssponsoren en sporters, interviews, en oneindig veel positieve berichten over onze actie. Op 18 februari is Mireille onderweg gegaan naar de notaris en was onze Paulien van Deutekom Foundation een feit! Een taakverdeling werd gemaakt om de deadline te halen, want er moest veel gebeuren. Els heeft alles geregeld met BVA auctions en Wieteke bleek professionele fotograaf te zijn en haar huis diende als opslag voor alle donaties. Mireille hield alles ondertussen nauwkeurig bij op social media, terwijl Andrea, Ireen (vanuit het buitenland) en Ingeborg druk waren met het regelen van nog meer items en het logo. Sandra heeft in een mum van tijd samen met Dennis de Jong deze prachtige website gemaakt en Willeke is zoals altijd onze gestructureerde penningmeester. Naast onze eigen inzet is het hartverwarmend geweest hoeveel mensen ons de afgelopen 2 maanden hebben gesteund en geholpen: bedankt!

De 256 items komen dus lang niet allemaal meer van onze eigen zolder. Als schaatser, schaatsfan, of bedrijf kan je op een pak bieden van je favoriete topper, alle namen staan ertussen en ze zijn allemaal uniek. Zoals het gesigneerde winnende EK pak van Sven Kramer, met rouwband ter herdenking aan Paulien. Of het pak van Stefan Groothuis waarmee hij in Sochi goud pakte op de 1000 meter. Daarnaast hebben we zelfs pakken van toppers uit de USA, Japan, Korea en Duitsland in de veiling. Zoals het pak van kersverse Wereldkampioene Sablikova of van Igor de Verschrikkelijke uit voormalig Sovjet-Unie. Ook kan er geboden worden op gesigneerde pakken van shorttracktoppers Sjinkie en Suzanne, op spiksplinternieuwe Oakley brillen, of op een trainingskamp naar Zweden. Als fan van de Olympische spelen kan je ook je hart ophalen: complete kledingpakketten, koffers en schaatspakken van de Spelen in Nagano 1998 tot de Spelen in Pyeongchang 2018. Hou je iets minder van schaatsen? Geen probleem, we veilen ook speciale gesigneerde items van o.a. Tom Dumoulin, Ajax, PSV, en de Oranjeleeuwinnen. Alle items zijn nergens te koop en hebben ieder hun eigen verhaal. Hou je helemaal niet van sport? Ook dan kan je het goede doel steunen door te bieden op leuke items zoals sloep varen, overnachtingen in Seefeld, kaartjes voor Nick en Simon of Team Nuyt broodplanken. Tot slot mogen we een super de luxe airconditioner van schaatssponsor Daikin veilen, perfect voor als het geen schaatsweer is.

Het allermooiste van de veiling is dat het totale bedrag wordt gedoneerd aan onderzoek naar longkanker, zodat andere mensen herinneringen kunnen blijven maken.

Voor Paulien