Voor de twee keer heeft team nuyt in actie een veiling georganiseerd waarbij de opbrengst gaat naar longkankeronderzoek. Net als bij de eerste veiling (in 2019) zijn er door verschillende (oud)topsporters bijzondere sportitems gedoneerd waarop geboden kon worden. Naast sportitems waren er meerdere veilingstukken die door mensen zijn gedoneerd die een steentje wilde bijdragen aan het onderzoek naar longkanker. Dit samen heeft een prachtig bedrag opgeleverd van 38.147 euro!

De opbrengst van de veiling wordt opgeteld bij alle verzamelingen en acties die we het afgelopen jaar hebben gedaan, waarmee we nu op een totaal bedrag van 145.000 zijn gekomen. Binnenkort kan de Paulien van Deutekom Foundation haar tweede donatie doen aan het longkankeronderzoek in het Amsterdam UMC locatie VUmc. Het onderzoek is vernoemd naar Paulien van Deutekom; de PAULIEN-studie.

Het fantastische bedrag van 38.147 is mede mogelijk gemaakt door de enthousiaste inbreng van veilingitems van zoveel mensen die ons een warm hart toedragen en alle bieders die de items tot een mooie hoogte hebben weten te brengen. Dank allen daarvoor.

De inzameling voor onderzoek naar longkanker gaat nog steeds door. Wij willen mensen de kans geven nieuwe herinneringen te maken, tijd met hun dierbare door te kunnen brengen, en daarvoor is geld nodig. Geld om onderzoek mogelijk te maken die mensen met longkanker een kans geven op genezing. Wij blijven in actie komen!