Regelmatig krijgt Paulien van Deutekom Foundation donaties binnen voor onderzoek naar longkanker, soms klein, soms groot en voor elk bedrag zijn wij dankbaar. Af en toe worden de verhalen achter de donaties met ons gedeeld, verhalen die zowel mooi als verdrietig zijn.

Eind augustus worden wij opgebeld. Aan de telefoon een dame met een emotioneel verhaal die zo herkenbaar is. Een vriendinnengroep van 13, waar er nu nog maar 12 van zijn. Corine is onderdeel van de vriendinnengroep L.V. de Roze Wolk. In 2007 start Corine de Loopvereniging de Roze Wolk voor haar vriendinnengroep. Ze slaan gezamenlijk aan de wandel en aan de run, en hebben een hechte band. In 2017 krijgt Corine de diagnose longkanker te horen. De Roze Wolk steunt Corine waar ze kan. Drie jaar lang knokt Corine tegen de ziekte, tot het niet meer lukt. Op 2 juli 2020 overlijdt Corine op 37 jarige leeftijd, een echtgenoot en twee kinderen achterlatend.

De vriendinnengroep start Wolkon4Corine en lopen 3 en 4 oktober 24 uur lang om de beurt om Corine te herdenken. Met Wolkon4Corine kunnen ze iets doen voor Corine, samen met haar familie een eerbetoon brengen aan Corine voor de persoon die ze is geweest en geld ophalen voor onderzoek naar longkanker. Ze krijgen steun van veel mensen uit hun omgeving en halen een fantastisch bedrag van 12.781 euro op.

 

Afgelopen week ontmoeten L.V. de Roze Wolk en Team Nuyt elkaar online, de cheque voor de foundation wordt online overhandigd. De verhalen van Corine en Paulien verbinden ons met elkaar, roze en geel voor een moment samen met dezelfde emotionele herinneringen.

We zijn trots op deze meiden die 24 uur lang hebben gelopen en een fantastisch bedrag hebben opgehaald voor onderzoek naar longkanker. Samen zijn we sterker om herinneringen te blijven maken.

We wensen Corine haar familie en vriendinnen heel veel sterkte toe.