November is uitgeroepen tot longkankermaand, wereldwijd wordt er extra aandacht gegeven aan longkanker tijdens Lung Cancer Awareness Month. Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum geven deze maand extra aandacht aan deze ziekte en organiseren speciale activiteiten. Op zaterdag 2 november wordt door de patiëntenorganisatie een landelijk dag georganiseerd in het Meander Medisch Centrum voor patiënten en hun naasten. Er is ruimte voor informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning. De dag start om 11.00 uur waarna verschillende lezingen en workshops worden gehouden. Informatie over deze dag is te vinden op de site van Longkanker Nederland.

https://www.longkankernederland.nl/landelijke-dag-voor-mensen-met-longkanker-en-hun-naasten-op-zaterdag-2-november-2/

Op deze speciale dag zal de Global Lung Cancer Coalition Journalism Award 2019 worden uitgereikt aan diegene die in 2019 de meeste journalistieke aandacht heeft weten te geven aan de ziekte longkanker. De Paulien van Deutekom Foundation is voor deze award genomineerd. Er kan nog gestemd worden via de volgende link.

https://www.longkankernederland.nl/wie-moet-de-glcc-journalism-award-2019-winnen-stem-op-jouw-favoriet/

Voor de Paulien van Deutekom Foundation is elke maand, elke dag belangrijk voor onderzoek naar longkanker, zodat elke dag patiënten een nieuwe herinnering met hun dierbare kan maken. We zijn trots om genomineerd te zijn voor de GLCC Award. Hiermee krijgen we aandacht voor het geld inzamelen voor de Paulien Studie, de studie in het Amsterdams UMC locatie VUmc naar de juiste behandelmethode bij longkanker, die wij als foundation ondersteunen.

Steun jij ons ook, en heb jij al een donatie gedaan? Samen geven we aandacht aan longkanker voor al die mensen die het zo hard nodig hebben.